Descriere ec. jud.Caras-Severin

Judetul Caras-Severin este situat in partea de sud-vest a Romaniei si are o suprafata totala 8.520 km², reprezentand 3,6% din teritoriul national, fapt care il plaseaza, din acest punct de vedere, pe locul al treilea in ierarhia judetelor Romaniei, dupa judetul Timis (8697 km²) si Suceava (8553 km²).

Conform datelor furnizate de ultimul recensamant ce a avut loc in octombrie 2011:

• Total populatie judet Caras-Severin – 274 277 persoane ;
  • Total populatie municipiul Resita – 65 509 persoane

Judetul Caras-Severin fiind o zona mono-industriala, puternic afectata de reforma economica si trecerea la economia de piata, singura alternative pentru reducerea tensiunilor sociale care au aparut este reconversia economica.

Prin situarea judetului intr-o regiune defavorizata din punct de vedere a infrastructurii si a interesului relative al investitiilor, apare necesitatea crearii unor puncte de interes pentru investitori si oferirea de facilitati care sa compenseze dezavantajele fata de celelalte zone din tara si care sa duca la punerea in valoare a potentialului judetului.

Pentru populatia judetului Caras-Severin, certitudinile legate de locul de munca, de venit, de locuinta, de alimentatia pentru supravietuire s-au prabusit, iar incertitudinile noii lumi sunt percepute apocaliptic, fatalist.

Rata somajului in Caras-Severin ( ultimele date disponibile)

In ceea ce priveste investitiile straine ce au avut loc per ansamblu in RegiuneVest – regiune din care face parte judetul Caras-Severin, situatia este urmatoarea:

Conform unui Raport al Comisiei de Prognoza, publicat in iunie 2011, PIB pe cap de locuitor se previzioneaza a fi urmatorul in anii ce urmeaza ( 2012- 2014 ):

Pentru mai multe detalii/ informatii despre situatia economica a judetului Caras-Severin va invitam sa vizitati siteul www.fdcm.ro , pagina de Informatii , de unde puteti descarca gratuit ” Studiul privind principalii indicatori socio-economici ai judetului Caras-Severin “.