• Lectii pentru secolul XXI

    Intr-un context aflat in continua schimbare, sa inveti pe tot parcursul vietii poate sa duca la succes sau la o reusita neasteptata mai mult decat coeficientul de inteligenta, statutul socioeconomic al parintilor, charisma si studiile oficiale.

    Sa inveti pe parcursul intregii vieti presupune modestie, o minte deschisa, disponibilitatea de a-ti asuma riscuri, capacitatea de a-i asculta pe ceilalti si autoanaliza sincera.

    Marile scopuri idealiste / umaniste si convingerile nu sunt incopatibile cu succesul in afaceri. Intr-un mediu aflat in schimbare cel putin, acestea pot genera succese, sustinand acele obiceiuri care incurajeaza progresul.

    Greutatile nu pun neaparat in pericol cariera sau viata. In contextul potrivit, vremurile grele pot da nastere unor importante teluri idealiste, progresului permanent si marilor reusite.

    ( extras din cartea Matsushita Leadership                                                                                                                    John P. Kotter )

Comments are closed.