Linkuri utile

 

http://europa.eu/youreurope/business/index_ro.htm

Europa  – oportunitati de afaceri – Ghidul intreprinzatorului European – Se pot gasi informatii in limba romana si engleza despre subiecte ca : Inceperea activitatii, Administrare, Extindere, Piata UE, Inovare, Responsabilitate, Finantare si sprijin, Incetarea activitatii

 

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Acest program permite tinerilor antreprenori europeni sa petreaca pana la 6 luni de munca alaturi de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a invata cum sa isi dezvolte si sa isi imbunatateasca propria lor afacere.

Obiectivele specifice ale programului sunt:

  • sa ofere on-job-training pentru noii antreprenori din intreprinderile mici si mijlocii, altundeva in UE;
  • sa faciliteze schimburile de experienta si informatii intre antreprenori, pe teme legate de obstacolele si provocarile pe care le au;
  • sa le creasca acestora sansele de a accede pe piata si de a-si gasi potentiali parteneri;
  • sa creeze retele, prin accentul pus pe cunostintele si experienta impartasita intre antreprenori din diferite state europene

 

http://www.eurodesk.ro

In principal, Eurodesk raspunde la solicitarile tinerilor legate de oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene, precum si la cele legate de mobilitate. Serviciul de informare Eurodesk faciliteaza gratuit accesul la informatii europene de interes pentru tineri si cei care lucreaza cu tinerii in aproape 30 de tari europene.

 

www.romaniapozitiva.ro

Un blog cu informaţii pozitive cu şi despre România

 

http://www.voluntariat-resita.ro/

Promovarea educaţiei nonformale prin voluntariat, sprijinirea dezvoltarii capacitatii organizatiilor neguvernamentale de a oferi servicii in comunitate.

 

http://www.economiesociala.net/

Prima platforma on-line de resurse pentru organizatiile active in domeniul economiei sociale si pentru beneficiarii proiectului Economia Sociala – O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor.

 

http://www.societal.ro/ro/

Cream instrumentele de care au nevoie ONG-urile si dezvoltam competentele si abilitatile necesare ONG-istilor pentru a adopta un management responsabil de proiect si o strategie coerenta de Responsabilitatea Sociala in activitatile curente. Pentru ca ne dorim o societate civila mai Echitabila, mai Ecologica, mai Eficienta.

 

 http://www.inimm.ro/

Institutul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii

 

http://www.povertycure.org/

PovertyCure is an international network of organizations and individuals seeking to ground our common battle against global poverty in a proper understanding of the human person and society, and to encourage solutions that foster opportunity and unleash the entrepreneurial spirit that already fills the developing world.

We know there is no single solution to poverty, and good people will disagree about methods, but we have joined together to rethink poverty, encourage discussion and debate, promote effective compassion, and advance entrepreneurial solutions to poverty informed by sound economics, local knowledge, the lessons of history and reflections from the Judeo-Christian tradition.

 

http://www.scoaladevalori.ro/

Visul acestei organizatii, nascut in primavara anului 2009, a devenit realitate la inceputului anului 2010. Ideea unui astfel de demers a atras impreuna un grup de oameni cu activitate indelungata in zona voluntariatului, si cu experienta de training in diferite corporatii. Initiatorii organizatiei au pornit de la dorinta de a pune la dispozitia tinerilor din intreaga tara experiente educationale care sa aiba la baza cele mai eficiente forme de invatare pe care ei insisi le-au experimentat:

–         Internationalism

–         Educatie non-formala

–         Invatare prin dialog si experienta

–         Participare in grupuri cat mai diverse de lucru

O decizie importanta a organizatiei a fost aceea de a–si concentra eforturile educationale asupra TINERILOR din Romania, si in mod special asupra adolescenilor liceeni.